När ord inte längre räcker till

Vi befinner oss mitt i den största mänskliga katastrofen i modern tid. Människor som flyr krig och förföljelse möts av ett hav som tvingar dem att ta fasansfulla risker i hopp om att nå en fristad i Europa. Många av de som lyckas överleva resan hamnar på olika öar i Grekland. Bara i augusti kom det ca 30000 personer till ön Lesbos.
Vi ser nu hur hela Tyskland sluter upp för att hjälpa, människor i Sverige, Österrike och i fler länder gör vad de kan. Men hjälpbehovet är enormt. En får göra det en kan helt enkelt. 
Vi bröder Alejandro, Julian, Gabriel och Lucio har bestämt att ta oss ner till Grekland för att bistå frivilligorganisationerna som finns på ön Lesbos med att hjälpa till på stränderna när människor som flyr anländer på sina ofta sjöodugliga båtar. Vi åker den 24 september och stannar en vecka. Kommer det göra någon skillnad? Jag vet inte, men det kommer inte att skada, så mycket vågar jag nog säga.
Vår plan är att ta med så mycket förnödenheter vi kan bära med oss på flyget och väl på plats köpa så mycket förnödenheter vi klarar av. Det finns ett jättebehov av det mesta, de flesta som lyckas ta sig över havet kommer helt tomhämta. 
  Ingen av oss har någon erfarenhet av insamlingar till nödställda men vill du hjälpa till så får du gärna swisha över pengar, jag har öppnat ett konto avsett för detta, swisha då till 0763165534. Pengarna kommer oavkortat gå till de förnödenheter människor på plats är i behov av.
Vi organiserar vår resa tillsammans med en frivilligorganisation som finns på plats på ön och det som vi behöver fylla resväskorna med är följande: Barnskor och strumpor, jackor till barnen, mjölkersättning, tält, nappflaskor och filtar som människorna kan få när de går av båtarna och är som kallast.
Vill du hjälpa oss att fylla väskorna med dessa saker är det bara att skicka ett meddelande så löser vi det logistiska. 
Tack för att ni orkade läsa allt detta, låt oss nu göra det vi kan för att hjälpa.

En reaktion till “När ord inte längre räcker till

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s