Gabriel

Diplomerad Vardagslydnadsinstruktör

gabrielfirpoJag grundade Stadshunden och tanken med Stadshunden är att vara en mer personlig hundverksamhet. Hos Stadshunden ska alla känna sig välkomna med sin bästa vän.

Min historia liknar en berg och dalbana men ur den resan har Stadshunden vuxit fram! När jag var 17 år ca 2002 blev jag diagnostiserad med Narkolepsi. Tyvärr så sov jag bort det mesta av mitt liv men först januari 2009 lyckades jag hitta en specialist i narkolepsi som kunde ge mig en fungerande behandling och april samma år registrerade jag Stadshunden som enskild firma.

317
Anki och jag övade på hantering och det gick så bra att hon hamnade på huvudet 🙂

Tanken var att enbart hålla i vardagslydnadskurser men oktober 2010 fick jag chansen att börja jobba med hunddagis. Att jobba på hunddagis öppnade ögonen för en helt ny värld inom hund men visade sig även vara en träffpunkt för unga vuxna med funktionshinder av olika slag. Jag kände att jag kunde nå fram med hjälp av människans bästa vän där samhället i övrigt inte hade lyckats.

Jag vill påverka och inspirera unga vuxna att inte ge upp. Jag vill även hjälpa folk med hundar att känna sig trygga med vart de lämnar sina hundar medan de jobbar. Jag valde därför att öppna mitt egna hunddagis september 2012. För att folk och hundar ska må bra gäller det att miljön har begränsat med stress och låg ljudnivå. Vår arbetsmiljö är något vi jobbar med dagligen för att hålla en hög kvalitativ nivå!

Stadshunden har vuxit sig från enstaka kurser till att infatta tillstånd för 30 dagishundar, flertalet kurser samt vår egen träningssal. Vi fortsätter att växa!

Glädje och kärlek till hundar är drivkraften bakom Stadshunden!

Carmodey Devino De Vito
(2003-2016)

(Även kallad Vito)

vito

Vito kom in i mitt liv som valp 2003. Vi har haft en bråkig utveckling då jag inte visste vad jag höll på med och att göra som de gör på tv gick inge vidare. Ett stort djurintresse har jag haft sedan jag var ytterst litet barn. 2006 gick jag min instruktörsutbildning för Kicki Renlund, Hundens Hus i Uppsala. Det var en livsändrande utbildning och den grund jag la under utbildningen är något jag bygger mitt liv på än idag. Jag och Vito fick lära oss den viktiga läxan av att förstå varandra. Att alltid ha glädje, värme och en tydlig kommunikation sinsemellan.

Mio & Tinto

blog1pic