Anki

2013-12-01 13.24.222013-12-30 22.31.51

Den 6 Mars 20013 trillade det in ett vitt yrväder hemma hos oss. Det var min dröm denna hund, att äntligen få skaffa en egen hund, själv göra alla val man gör när man ska skaffa sig en ny kompis. Och jag hade turen att få vara med alldeles från början med parning och valpning då det var fantastiska Lotta som parade ihop mig med Chezzays kennel då det är hon som äger Ankis mamma ”Tossan”.

Att jag skulle bli med Japansk Spets var jag nog lika förvånad över som alla andra jag berättade mitt val för. Jag var inne på bruks och hade börjat kontakta kennlar med Aussie. Men det kändes egentligen inte riktigt rätt, inget kändes riktigt rätt. Tills jag tillslut insåg att fan, det är nog just en sån här Japansk Spets jag är ute efter. Och såhär ett halvår med Anki i mitt liv kan jag inte annat än att vara nöjd.  Jag hade vissa krav på min nästa hund och det var en stresstålig som klarar av att vara med mig i min vardag nästa hela tiden. Dvs buss, jobb, sociala tillställningar och liknande. Samtidigt ville jag inte ha en hund med för mycket motor som krävde alldeles för mycket. Jag vill utvecklas med min nya hund, testa på mer än bara freestyle så det krävs ändå att hunden var arbetsvillig. Och Anki är precis vad jag har beskrivit. Hon är social, flexibel och energisk. Hon har en hög arbetsmoral och är ytterst samarbetsvillig.

Anki har även deltagit med mig på instruktörsutbildningen för hundens hus och axlar nu rollen som kurshund. Vi har även gått diplomathunden tillsammans och hoppas på att kunna utvecklas ännu mer på den fronten. Hösten -14 väntar assistanshundsutbildning och även där får hon haka på!

2014-01-04 12.42.22

 

 

 

Tack Chezzays för denna fantastiska hund!